Vi støtter vores medarbejdere

Som medarbejder i et af VKR Gruppens selskaber rundt om i verden, kan du ansøge om støtte til dig selv og din nærmeste familie. Du skal have været ansat i VKR Gruppen i mindst ét år, men i særlige tilfælde kan der dispenseres fra dette krav. Vi definerer en medarbejders nærmeste familie som medarbejderens ægtefælle/samboende partner og børn under 30 år.

Når livet er svært

Hvis dødsfald, uheld eller sygdom med alvorlige konsekvenser har ramt medarbejdere eller deres nærmeste, kan Medarbejderfonden støtte. Støtten kan bruges til behandling eller afhjælpning, men kan også gives til opmuntring i en svær tid.

Uddannelse

Vi yder støtte til at hjælpe medarbejderes børn med at færdiggøre deres afsluttende uddannelse. Det er et krav, at den unge er under 30 år og har gennemført mindst halvdelen af sin uddannelse. Der gives støtte til både akademiske uddannelser og erhvervsuddannelser.

Frivilligt arbejde

Fonden sender medarbejdere, som ønsker at deltage i frivilligt arbejde, til et fælles byggeprojekt. Projektet gennemføres i samarbejde med non-profit-oganisationen Habitat for Humanity. Læs mere om vores Live a dream-program.

Seniorliv

Der kan også gives støtte til initiativer til gavn for nuværende og tidligere medarbejdere. Det kan eksempelvis være klubber eller foreninger for seniormedarbejdere, efterlønnere og pensionerede medarbejdere. Der bevilges støtte på fondens sidste årlige bestyrelsesmøde.

 

Donationer

Historie 1 / 3

Razvan holder sig aktiv og positiv

I 2017 kom Razvan Grigorescu slemt til skade og han blev lam fra halsen og ned. Efter måneders genoptræning fik han noget af førligheden tilbage. Han kunne bruge sine hænder igen, hvilket betød at han kunne begynde at arbejde igen hjemmefra. Arbejdet og det at være nyttig igen gav ham selvtillid, men han savnede de sociale og hjemlige aktiviteter, som han plejede at tage sig af før ulykken.

Da han mødte Ciprian Lupu, den rumænske mester i rally, blev han et forbillede. Ciprian er et levende bevis på, at et menneske med alvorlige handicap stadig kan forfølge sine drømme og køre en specialbygget bil. Han er desuden aktiv i en forening, der arbejder for at forbedre forholdene for handicappede mennesker, og han rådgav Razvan om hjælpemidler, der kunne gøre livet lidt  lettere.

Med økonomisk hjælp fra Medarbejderfonden har Razvan fået en ny og bedre kørestol samt et gangstativ, der hjælper ham med at gå oprejst.

Razvans hustru, Roxana, VELUX Romania, der har stået for ansøgningen til Medarbejderfonden, fortæller, at Razvan livskvalitet er væsentlig forbedret. Han er mere mobil og vigtigst af alt, han er blevet mere selvstændig og har fået selvtillid. Parret er optimistiske og meget taknemmelig for den håndsrækning, de har modtaget fra Medarbejderfonden – den har gjort en stor forskel.

Drømmen om de store containerskibe

Daniel har drømt om at blive maskinmester, siden han var syv år gammel og faldt i svime over de store containerskibe fra Mærsk. Han ville gerne ud at sejle med dem, og senere faldt uddannelsesvalget på maskinmester.

På studiet har han dog fået øjnene op for de mange faglige muligheder på land, så om han ender ombord på et containerskib, må tiden vise. Daniel møder meget opbakning derhjemme, hvor hans far Niels Kristian til daglig arbejder hos DOVISTA i Ringkøbing.

Nogle gange rammer lynet to gange

Daniel Welnic fra NB Polska og hans kone kæmpede i lang tid med at blive gravide. De ønskede sig inderligt et barn, men fik at vide, at de eneste løsninger var adoption eller fertilitetsbehandling. Med lidt økonomisk støtte fra Medarbejderfonden forsøgte parret sig med fertilitetsbehandling og blev lykkeligvis gravide i andet forsøg.

Glæden var stor, da lille Magdalena kom til verden, men da hun var blot tre måneder gammel, begyndte hendes helbredsproblemer, som har været en kamp for den lille familie lige siden. Magdalena lider af epilepsi og andre neurologiske og sensoriske problemer. I slutningen af 2021 har Magdalena været indlagt på sygehuset med hjerteproblemer. Medarbejderfonden har støttet økonomisk til private behandlinger af neurologer, fysioterapeuter og kardiologer. Vi ønsker familien alt det bedste for fremtiden.

Sund & Sikker 2021

Dit syn

Vores syn er den af vores sanser, der har den største indflydelse på vores livskvalitet. For at holde vores øjne sunde og raske bør vi få testet vores syn jævnligt – men det får vi sjældent gjort.

Derfor har Medarbejderfonden samarbejdet med Øjenforeningen i Danmark og støttet udviklingen af en webbaseret synstest, der vil være gratis tilgængelig for alle med adgang til internettet via PC, smartphone eller tablet.

Læs mere om programmet